23948sdkhjf

AAK investerar i Kina

AAK ska bygga en produktionsanläggning i Kina.
AAK har beslutat att bygga en produktionsanläggning för special- och semispecialoljor i Kina. Detta för att driva vår globala tillväxtstrategi och för att ytterligare öka närvaron på denna strategiskt mycket viktiga marknad.

Fabriken kommer att ligga i Zhangjiagang längs Yangtze-deltat. Regionen, som ligger strax nordväst om Shanghai, har högst BNP per capita på Kinas fastland och är ett centralt logistikcenter i landet.

- Det finns en betydande potential för AAK i Kina och den nya fabriken är en väsentlig del av vårt företagsprogram AAKtion, säger Arne Frank, VD och koncernchef, AAK i ett pressmeddelande. Kina utvecklas snabbt från en exportorienterad ekonomi till en också mycket stark, inhemsk och konsumtionsdriven ekonomi. Med en snabbt växande ekonomi förväntas efterfrågan på special- och semispecialoljor i Kina att öka starkt.

Mångmiljonsinvestering
Investeringen förväntas under den kommande tvåårsperioden att uppgå till cirka 400 miljoner kronor. Produktionsstart är planerad till första delen av 2016 och fabriken kommer fullt utnyttjad att öka AAK:s totala kapacitet med cirka 100.000 ton, med utrymme för ytterligare kapacitetsökning vid en senare tidpunkt.

- Den här investeringen gör det möjligt för oss att genomföra vår strategi och utöka våra affärer i Kina med en ökad kundservice och med fler innovativa och kundutvecklade produkter som tillgodoser såväl globala som lokala kunder och trender, säger Torben Friis Lange, President Asia, CIS och Middle East. Fullt utnyttjad kommer anläggningen att kunna förse våra kunder med produkter inom segmenten bageri, mejeri, barnmat och choklad & konfektyr.

Byggandet av fabriken är ett led i en långsiktig plan för Kina som inleddes med etableringen av ett eget dotterbolag 2011 och som följdes av öppnandet av ett innovationscentrum i Shanghai 2013.
Läs mer om: AAK
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109