23948sdkhjf

City Gross slutar med oekologiska bananer

Från och med måndag säljer City Gross endast ekologiska bananer.
Efter att sedan i juni ha testat att endast sälja ekologiska bananer i tolv City Gross, är kedjan nu först med att fasa ut alla konventionellt odlade bananer. Det sker efter att efterfrågan på ekologiskt ökat kraftigt. En anledning till det tros vara en ökad klimatmedvetenhet i kombination med att ekologiska bananer numera har samma storlek som konventionellt odlade och att prisskillnaden jämfört med konventionellt odlade bananer planat ut.

– Intresset för ekologiska varor ökar kraftigt och vi tycker det är bra om vi med vår banansatsning kan bidra till att stärka den trenden. Vi ser satsningen på ekologiska bananer som en viktig markering och planerar för fler liknande initiativ, säger Michael Riedel, färskvaruchef på Bergendahls Food, som äger och driver City Gross i ett pressmeddelande.

City Gross säljer bananer i lösvikt eller i påse. Man räknar med att ungefär hälften av lösviktsförsäljningen kommer att vara KRAV-certifierad och lika mycket EU-ekologisk. Påsförsäljningen uppfyller både KRAVs och Fairtrades certifieringar, men står för en mindre andel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125