23948sdkhjf

HKScan går med i Svenska Köttföretagen

HKScan Sweden blir en av parterna i nybildade Svenska Köttföretagen och harmoniserar sin juridiska struktur och verksamhet.
Den 5 november, 2014, gick HKScan Sweden med i Svenska Köttföretagen AB, en ny branschorganisation bildad av ett nätverk av svenska slakteriföretag. HKScan är en av grundarna och en nyckelmedlem i det nybildade verksamheten, skriver företaget i ett pressmeddelande.

24-procentig andel
HKScan Sverige går in i organisationen med en andel på 24 procent. De övriga intressenterna är KLS Ugglarps, Skövde Slakteri, Dalsjöfors Kött, Dahlbergs, Ginsten och Nyhléns Hugosons.

Stärka kärnverksamheterna
Ett av HKScans strategiska mål är att harmonisera sin koncernstruktur och verksamhet. HKScan kommer därför nu ytterligare stärka sitt fokus på kärnverksamheterna, genom att Svenska Köttföretagen AB övertar äganderätten av HKScan Swedens aktier i Svenska Djurhälsovården AB (50%), Svenskt Kött i Sverige AB (16%) och Quality Genetics Sweden HB (92,6%). Dessutom kommer HKScans ägande av Taurus Köttrådgivning AB (39,3%) och Svenska PIG AB (22%) att flytta till ett nytt dotterbolag till Svenska Köttföretagen AB som specialiserar sig på rådgivning. Dotterbolaget ska namnges i ett senare skede.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078