23948sdkhjf

Klartecken för City Gross nya utbildningsnav

Det står nu klart att den konkurrent som genom överklaganden av detaljplanen försökt stoppa etableringen av en City Gross-butik i Hässleholm misslyckats.
Efter att under mer än 90 år ha drivit grossistverksamhet med Hässleholm som bas vill familjeägda Bergendahls även öppna en dagligvarubutik på orten. I planen ligger en rejäl satsning på 7 000 kvadratmeter butik som även inrymmer ett center för utbildning av personal i hantering av bl a färskvaror, butiksdrift och ledarskap. Efter att konkurrent förgäves försökt stoppa etableringen genom att överklaga detaljplanen, drar projekteringen nu igång med målet att butiken kan invigas 2016.

– Vi som arbetar på Bergendahls har längtat efter att få öppna en dagligvarubutik på orten där vårt familjeföretag en gång startade 1922. Nu kör vi med målet att få till en butik vi och Hässleholmsborna kan känna stolthet över och som bidrar till att stärka Hässleholms profil som attraktiv etableringsort, säger Magnus Schön, etableringschef på Bergendahls i ett pressmeddelande.

Utöver den nya butiken med utbildningsnavet investerar Bergendahls även tungt i att utveckla Hässleholms funktion som logistiknav. Bland annat är man i färd med att driftsätta det nya höglagret, som är ett av de högsta lagerbyggnaderna i Sverige och tillik en av Hässleholms högsta byggnader. Därutöver träffade man nyligen avtal med fastighetsägaren om att hyra delar av de närliggande lokaler.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096