23948sdkhjf

Ny storaffär mellan slakterier

Ugglarps köper in sig i Dalsjöfors Kött och vill bryta trenden gällande svag lönsamhetsutveckling för svensk djuruppfödning.
KLS Ugglarps förvärvar majoriteten av Dalsjöfors Kött AB.

– Avtalet blev klart i dagarna, uppger Jonas Tunestål, vd på KLS Ugglarps, till Food Supply.

Båda företagen bedriver idag slakt- och styckningsverksamhet av gris och boskap samt förädling av köttprodukter. KLS Ugglarps verksamhet innefattar även slakt och styckning av lamm.

Att köttet är svenskt är grundläggande för båda företagens verksamheter. Företagen har en tydligt uttalad svensk profil där allt kött kommer från djur som är födda, uppfödda och slaktade i Sverige och alla förädlade produkter är dessutom tillredda och förpackade i Sverige.

– Vi tror stenhårt på svenskt kött, säger Jonas Tunestål, och berättar om förvärvet av Daljöfors Kött:

– För att vi även fortsättningsvis ska kunna vara konkurrenskraftiga företag i livsmedelsbranschen är det viktigt att vi skapar tillväxt och lönsamhet i hela värdekedjan – från bonde till konsument. Det förutsätter en utökad samverkan mellan såväl landets djuruppfödare som köttindustrin och dagligvaruhandeln. Ett samarbete med Dalsjöfors Kött, vars verksamhet vi har stor respekt för, ger oss utökade möjligheter till det.

Dalsjöfors Kött bildades för drygt 100 år sedan av familjen Larsson. Företaget har varit i familjens ägo sedan dess.

"Genom ett samarbete med KLS Ugglarps får vi större möjligheter att utveckla och säkra Dalsjöfors Kötts framtida verksamhet. Jag är övertygad om att vi tillsammans blir en bättre och intressantare samarbetspartner än var och en för sig", kommenterar Magnus Larsson, vd på Dalsjöfors Kött, i ett pressmeddelande.

Per-Inge Nilsson, grisuppfödare och styrelseordförande i Dalsjöfors Kött, och Magnus Larsson kommer även fortsättningsvis att ha kvar sitt delägarskap i Dalsjöfors Kött och Magnus Larsson arbetar vidare som företagets vd.

Den aktuella transaktionen kommer att genomföras efter avslutad företagsbesiktning och, för avtalet, övriga nödvändiga godkännanden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08