23948sdkhjf

Lakritsfabriken inleder samarbete med glassfabrik

"Vi har båda möjlighet att göra det vi är bra på och tillsammans blir det ännu bättre".
Mormor Magdas Makalösa Lakrits är namnet på glassen som uppkommit genom ett samarbete Mormor Magdas glassfabrik och Lakritsfabriken i Ramlösa emellan.

En del av glassen tillverkas hos Lakritsfabriken i Ramlösa och fraktas sedan till Taberg, sydväst om Jönköping, där Mormor Magda gör resten.

Hur kom ni på att ni skulle inleda ett samarbete med just Mormor Magdas glassfabrik?


– Vi har länge velat göra en lakritsglass tillsammans med någon som kan sin sak. Vi fick frågan av Angela Hafström på Mormor Magdas och det kändes helt rätt, säger Ann-Sofie Malmgren, marknadsansvarig på Lakritsfabriken, till Food Supply.

Glassen levereras i dagarna till utvalda återförsäljare och de som hittills har smakat på den frusna delikatessen har varit positiva.

Ann-Sofie Malmgren menar att ett samarbete mellan två företag med liknande värderingar hjälper till att stärka varandra.

– Vi har båda möjlighet att göra det vi är bra på och tillsammans blir det ännu bättre. Och det här är ett bra sätt att bygga varumärke på samt skapa nya spännande produkter.

Makalösa Lakrits fick sitt namn efter en omröstning på Facebook och kommer att finnas tillgänglig i utvalda butiker – i begränsad upplaga – från 1 juni. Glassen säljs i bägare om 200, respektive 500 milliliter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047