23948sdkhjf

Poppels expanderar – igen

Flyttar till fyra gånger så stor lokal och blir en "Beerstination" med bar och restaurang.
När mikrobryggeriet Poppels senast byggde ut sina befintliga lokaler i Mölnlycke – en utbyggnad som stod färdig i januari 2015 – var planen att de skulle kunna möta efterfrågan ett bra tag framöver.

– Från att ha bryggt 120 000 liter per år, blev det möjligt att producera 360 000 liter årligen, berättar Mats Wahlström, pressansvarig på Poppels, till Food Supply.

Men i april månad i år insåg ölföretaget att de ändå var tvungna att hitta något nytt.

– Tyvärr får det inte plats fler vare sig människor eller tankar i våra nuvarande lokaler i Mölnlycke och därför har vi tagit beslutet att flytta till nya lokaler i Jonsered, uppger Mats Wahlström.

I den nya – fyra gånger så stora – lokalen nordost om Göteborg, kommer Poppels att kunna producera drygt 2 miljoner liter öl per år. Takhöjden är 7 meter och det finns stora utrymmen för annat än bara ölbryggning.

– Vi kommer att lansera en ny idé som vi kallar för Beerstination (beer + destination), och hoppas på att bli ett nytt populärt utflyktsmål med möjlighet att kika runt, äta en bit mat och njuta av att diskutera öl i en miljö där bryggeriet verkligen känns närvarande, säger Wahlström, som berättar vidare att den nya lokalen just nu håller på att anpassas för livsmedelsproduktion.

Och verksamheten kommer även att behöva nyrekrytera.

– Vi har anställt folk och i dag är vi nio på heltid i företaget, men personalstyrkan kommer troligen att behöva utökas med minst två personer till.

Det nya bryggeriet kommer att invigas i början av 2016 och den cirka 1600 kvadratmeter stora ytan kommer att innehålla ett 4000 liters bryggverk, en modern tapplina, personalutrymmen, kontor samt yta som ska rymma en mindre restaurang och besöksverksamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094