23948sdkhjf

Coop-samarbete stoppar världsstjärnan

Den norska skidstjärnan Petter Northug förbjuds att tävla för det norska skidlandslaget. Orsaken är sponsoravtalet med Coop.
Petter Northug, med guldmedaljer från både OS och VM, har sedan 2013 ett privat sponsoravtal med Coop värt 15 miljoner kronor om året.

Det rimmar illa med att det norska skidlandslaget är sponsrat av huvudkonkurrenten Spar. Under 2014 löstes problemet genom ett avtal som sade att Petter Northug fick representera Norge om han i gengäld inte exponerade den personliga sponsorn Coop under själva skidsäsongen.

Ett sådan överenskommelse har inte nåtts i år och därmed förbjuder det norska skidförbundet skidstjärnan från att tävla, vilket troligen gör att han kommer att missa deltagande i Världscupen. Det skriver den norska tidningen Adresseavin.

Schismen bekräftas av det norska skidförbundet.

"Norska skidförbundet planerar att göra den kommande världscupsäsongen med de utövare som har skrivit under avtalet och kommer inte att ta några ytterligare initiativ vad det gäller Petter Northug eller Coop", skriver förbundet i ett uttalande, och fortsätter:

"Vi kan inte acceptera att utövarnas avtal är i konflikt med förbundets egna, exklusiva avtal. Det är detta som saken med Petter Northug handlar om".
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078