23948sdkhjf

Probi tar koreansk stororder

Bakterieföretaget bakom Proviva vill bli big in Korea.
Svenska Probi, med säte i Lund, utvecklar och säljer probiotika, bakterier som stärker immunförsvar och tarmflora. Nu ska företaget, som bland annat var med och tog fram fruktdrycken Proviva tillsammans med Skånemejerier, in på den koreanska marknaden.

Enligt ett pressmeddelande har Probi, som samarbetar med livsmedelsgiganter som Kraft Foods Danone, tecknat ett licens- och leveransavtal med Seoul Milk om att introducera en Probi-utvecklad probiotisk stam i det koreanska stormejeriets sortiment.

Seoul Milk, eller Seoul Dairy Coopertative, är med 1 750 mjölkbönder och omkring 1 000 agenturer landets största leverantör av mjölkprodukter. Dagligen produceras 2 000 ton råmjölk men säljer även bland annat fruktjuicer.

— Probi ser fram emot att för första gången lansera ett livsmedel med Probis probiotika i den viktiga och växande Asien-regionen, säger Probis vd Peter Nählstedt i ett pressmeddelande, och fortsätter:

— Vi ökar vår affärsutveckling inom functional food och Asia Pacific, som med sin höga konsumentacceptans för probiotika, är ett väldigt intressant område för expansion.

Seoul Milk påbörjar lanseringen av sin nya mejeriprodukt med Probis probiotika i slutet av 2015.

Probis produkter finns i över 30 miljoner länder och företaget omsatte 135 miljoner kronor 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063