23948sdkhjf

M&M förbjuds i Sverige

Mondelez ser ut att kasta ut rivalen ur landet.
Mondelez-ägda Marabou har tillverkat chokladkulorna "m" sedan 1957 och har haft svårt att acceptera konkurrens från snarlika "M&M:s", som tillverkas av amerikanska Mars.

Fram till 1998 fanns till och med ett avtal chokladtillverkarna emellan som gick ut på att Mars inte fick lov att ha sina chokladkulor i skandinaviska och finska godishyllor. Det för att produkterna lätt kan förväxlas.

Men för några år sedan tröttnade Mars på situationen och beslöt sig för att lansera de i andra delar av världen ikoniska "M&M"-kulorna också här. Mondelez misstyckte och svarade med att stämma rivalen för vilseledande efterbildning och renommésnyltning.

Mars vann i marknadsdomstolen men efter att fallet varit uppe i såväl tingsrätten som hovrätten ser det ut som att Mondelez/Marabou nu slipper konkurrens. Svea hovrätt går på "m"-linjen och anser att Mars med sina "M&M:s" utgör varumärkesintrång på den svenska marknaden, uppger Dagens Media.

Utestår att se om Mars väljer att ta striden vidare till Högsta domstolen. Om inte, eller om den högsta instansen säger nej till prövningstillstånd, kommer "M&M"-kulorna att tvingas rulla ut ur landet efter den 30 juni, rapporterar sajten Brandnews.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063