23948sdkhjf

Miljardärer går in i Hälsingestintan

Miljoninvesteringar från kända finansfamiljer som Wallenberg och Ax:son Johnson ska ge fler mobila slakterier.
Hälsingestintan startades 1999 av Britt-Marie Stegs, som fortfarande är vd och delägare.

Köttföretaget, som för snart två år sedan lanserade Europas första mobila slakteri för nötkreatur, profilerar sig som ett etiskt företag. Grundidén bakom det mobila slakteriet är att djuret inte behöver transporteras till slakt utan i stället kan slaktas på hemgården. Enligt Järvsö-baserade Hälsingestintan, som uteslutande producerar nötkött, innebär den mobila slakten stressfria djur och högre köttkvalitet.

Sedan dess har företaget fått rejäl fart på försäljningen.

— Efterfrågan på vårt gårdslaktade kött har överträffat våra förväntningar och vi ser en betydande tillväxt framför oss, säger Britt-Marie Stegs, i ett pressmeddelande.

Läs också: Mobilt slakteri har blivit världssnackis

I höstas lanserade Hälsingestintan en digital spårbarhetslösning som gör att konsumenten via smartphone kan följa köttet genom hela kedjan, från nyfödd kalv till kyldisken i livsmedelsbutiken.

Läs också: Hälsingestintan först med total spårbarhet

Nu har slaktföretaget tagit in nya delägare och investerare. Riktigt namnkunniga sådana. Finansfamiljen Wallenberg, Antonia Ax:son Johnson med familj, Oriflame-grundaren Jonas af Jochnick med familj, Dimitris Gioulekas, vd på konsultföretaget Knightec samt Hälsingestintans ekonomichef Pia Ohlson har alla hoppat på den mobila slaktbilen. Tillsammans äger de nu 27 procent av företaget.

Enligt Hälsingestintan möjliggör den nya ägargruppen "en kraftig satsning på ett utökat antal egenproducerade köttrasdjur, expansion av fler mobila slakterier, samt en tydlig och uthållig marknadsföring till konsumenterna".

— Vi kan inte tänka oss en bättre ägarkonstellation än den grupp, som nu beslutat sig för att gå in som ägare i bolaget. Finansiellt starka ägare med en gemensam värdegrund garanterar en långsiktighet, men dessa nya investerare tillför också kompetens och erfarenhet i en bransch med stort behov av utveckling, säger Olof Stenhammar, styrelseordförande.

Grundaren Britt-Marie Stegs fortsätter som vd och delägare. Henrik Viken fortsätter som vice vd och delägare. Olof Stenhammar,är fortsatt störste delägare i bolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109