23948sdkhjf

Destilleri köper Grythyttans whisky

Örebroföretag köper upp hela lagret från strulbolaget Grythyttans Whisky.
Det har varit många turer kring Grythyttan Whisky. Det som startade som Nora Destilleri 2007 flyttade inom ett år till nya lokaler i Grythyttan och blev Grythyttan Whisky. 2009 flyttades tillverkningen till Lillkyrka utanför Örebro.

För några år sedan meddelade Benny Borgh, som styrt bolaget sedan starten, att ett nytt destilleri skulle startas i Örebro, för att sedan avbryta planerna och i stället flytta produktionen till Orkneyöarna. 2014 lades även de planerna ned. Under tiden har över ett dussin nyemissioner genomförts för att få in mer kapital.

Läs också: Svenskt destilleri avsätter vd och får nya ägare

Hösten 2015 avsattes styrelsen och vd Benny Borgh sålde samtliga aktier. Ny majoritetsägare blev entreprenören Metin Varli.

— Nu kan det bara bli bättre, säger Metin Varli, en av de nya ägarna, till Nerikes Allehanda, då.

Det är han, tillsammans med de övriga nya ägarna, som nu väljer att sälja hela det befintliga lagret till Bergslagens Destilleri Örebro. Inom kort kommer den sista officiella utgåvan från Grythyttan Whisky nå Systembolaget.

— Det finns även en hel del privata så kallade ”fatägare” vars fat ingick i köpet. Vi vill verkligen att alla ska få tillgång till den whisky de väntat på så länge, säger Mats Lihnell, vd på Bergslagens Destilleri, i ett pressmeddelande.

Hela lagret flyttas nu till ett lager inne i Örebro.

— Det här känns verkligen kul och vi har redan många idéer på vad vi ska göra med lagret, det är 10 000-tals liter med färdig whisky som vi nu ska inventera och planera för, säger Patrik Axelsson, försäljningschef på Bergslagens Destilleri.

Bergslagens Destilleris övriga produktion påverkas inte av affären.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094