23948sdkhjf

Axfood värvar vd från Clas Ohlson

"Har mycket goda ledaregenskaper och en lång erfarenhet från handeln"
Från och med mars nästa år blir Klas Balkow ny vd och koncernchef för Axfood AB. Klas Balkow är sedan 2007 vd och koncernchef för Clas Ohlson och efterträder Anders Strålman.

– Klas Balkow har mycket goda ledaregenskaper och en lång erfarenhet från handeln. Det kommer att vara en stor tillgång när han nu både ska förvalta och förädla den företagskultur som finns inom Axfood, men också när vi tar tillvara de stora möjligheter som finns i bolaget och i dagligvaruhandeln, säger Mia Brunell Livfors, vd för Axel Johnson och styrelseordförande i Axfood AB, i ett pressmeddelande.

Klas Balkow har haft ledande uppdrag inom både den amerikanska och nordiska delen av Procter & Gamble och även tidigare inom Axel Johnson-koncernen, då som vd för Aximage. Han tillträder tjänsten senast den 15 mars.

– Jag har verkligen imponerats av ledningen och medarbetarna i Axfood som skapat en mycket stark position på marknaden vad gäller såväl matglädje som hållbar utveckling. Det är med en stor portion ödmjukhet och massor av energi jag ser fram emot att leda ett fint värderingsstyrt bolag vidare mot nya nivåer, säger han i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096