23948sdkhjf

Charkuteriet brann ner – köper nytt företag

Det småländska charkuteriet brann ner för drygt två år sedan. Lösningen blev förvärv av annat charkuteri med omsättning på 100 miljoner.
Våren 2014 drabbades småländska charkuteriet G. Möllers lokaler av en brand, vilket ledde till produktionsstopp och att sju av de elva anställda med kollektivavtal fick gå.

Fyra följde med när produktionen tillfälligt las på legotillverkning hos samarbetspartnern Grilstad i Östersund och resten av de totalt 23 anställda fick inte förlängt. Sedan dess har charkuteriet letat efter en lösning på problemet.

Läs också: Osäker framtid för Mölller

Nu förvärvar Möllers Hagfors-baserade August Larsson Charkuteri, som innehar varumärket Hemgården, från August Larsson Holding AB. August Larsson Charkuteri omsätter runt 100 miljoner kronor och har cirka 50 anställda.

– Det är med genuin glädje som vi kommer ta oss an utmaningen att utveckla ett redan välrenommerat företag. Möllers ambition är att tillsammans med tidigare ägare, som kvarstannar operativt i bolaget, att utveckla verksamheten i Råda, Hagfors kommun, och Karlstad. Vi kommer att ta med oss all den kunskap som vi sedan tidigare fått oss till livs inom chark, säger Johan Svensson, vd för G. Möllers, i ett pressmeddelande.

Bland Möllers produkter syns bland annat korv, ölkorv och grillbrickor. August Larsson har vunnit flera utmärkelser för sina produkter – senast chark-sm 2014 för sin snickarkorv.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078