23948sdkhjf

Sajt för prisjämförelse av mat får miljoninvestering

Nya jämförelsesajten Matspar backas av investerare för att lanseras nationellt.
Matspar är tjänsten som ska samla produkter från de stora livsmedelsaktörernas nätshoppar – Mathem, Mat.se, Coop och Ica – och låta användare jämföra priser däremellan.

Genom Matspar ska man kunna samla ihop sin egen kasse och få ett totalpris från de olika aktörerna. Enligt Matspars betaversion kan man i dagsläget jämföra priser på 19 869 varor – inspirationen kommer enligt grundarna från brittiska sajten My Supermarket.

– Prisjämförelsesajter finns i alla andra branscher, men inte för mat. Mat på nätet växer väldigt snabbt och det finns ett behov av att kunna jämföra de olika aktörerna på andra sätt än manuellt, säger Kaveh Sabeghi, marknadschef och medgrundare till Breakit.

Nu investerar Bonnier News-bildade riskkapitalbolaget NFT Ventures i Matspar för att underlätta en nationell satsning, rapporterar Breakit. Grundarna till Matspar bekräftar investeringen, men vill inte kommentera beloppet. Enligt information som Breakit fått rör det sig dock om en total investering på 7,5 miljoner kronor, av vilka NFT Ventures står för 6 miljoner kronor.

Det var när grundarna Omid Ghanbari och Kaveh Sabeghi försökte jämföra priser mellan matshopparna som idén tändes. För att slippa sitta och jämföra själva funderade de på om man skulle kunna automatisera jämförelserna, och i början av 2015 startade de bygget av sajten tillsammans med Behrang Ehteshamy, Steeve Lennmark och Rafel Ridha.

Sajtens inkomst ska komma från producenters marknadsföring genom Matspar – till exempel om en matproducent skulle vilja ha en egen butik inom sajten.

Miljoninvesteringen ska nu främst gå till att marknadsföra sajten och utöka Matspars personalstyrka.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141