23948sdkhjf

Siljans Chark plockar ny vd från HKScan

Nuvarande vd Thomas Perkiö avgår på grund av hälsoskäl – ersätts av platschef från HKScan.
Från och med 28 november tillträder Andreas Strandroth som ny vd för Siljans Chark. Han ersätter nuvarande vd Thomas Perkiö, som avgår på grund av hälsoskäl och i stället går tillbaka till tjänsten som affärsutvecklingsdirektör hos HKScan i Sverige.

– Siljans Chark är ett fantastiskt fint företag med kompetenta medarbetare och bra affärsrelationer till både kunder och djurleverantörer. Nu när jag tagit mitt beslut att avgå, för att jobba i en mindre operativ roll vilket ger mig förutsättningar för ett lugnare tempo, känns det mycket bra att lämna vidare till Andreas som jag har stort förtroende för, säger Thomas Perkiö.

Fram till tillträdet som vd är Andreas Strandroth platschef vid en av HKScans största produktionsanläggningar. Anläggningen i Linköping, som också är HKScans nationella distributionscentrum, har 600 anställda och producerar lamm- och nötkött för korvproduktion och packat kött.

– Det känns givetvis tråkigt för mig att Thomas lämnar sin position som vd för Siljans Chark. Jag är samtidigt mycket nöjd med den rekrytering vi gjort. Andreas Strandroth är en duktig verksamhetsutvecklare och företagsledare. Med sin breda erfarenhet, bra teamledaregenskaper och starka drivkraft är jag övertygad att Andreas kommer lyckas mycket bra med att driva företaget framåt på ett gynnsamt sätt, säger Jonas Estéen, styrelseordförande i Siljans Chark.

Andreas Strandroth har lång erfarenhet från livsmedelsbranschen, och mer än tio av de totalt 25 åren i branschen har han spenderat som ledningsansvarig för produktion- och affärsutveckling vid större anläggningar inom HKScan och Semper. HKScan är den näst största ägaren (39%) i Siljans Chark, efter lokala och regionala köttproducenter.

– Att få möjlighet att fortsätta utveckla Siljans Chark som vd, är en utmaning som jag ser mycket fram emot. Siljans Chark har med sin lokala prägel, starka varumärke och sina unika och goda produkter många viktiga styrkor som jag kommer fortsätta att, tillsammans med övriga medarbetare, förvalta och utveckla på ett positivt sätt, säger Andreas Strandroth, ny vd för Siljans Chark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094