23948sdkhjf

Bärkassebolaget: "Plastpåsen långt ifrån död"

Ledande Lundins gör miljoninvestering för ökad kapacitet.
Bengt Lundin AB är en av få storskaliga tillverkare av plastbärkassar i Sverige som har Norge och Sverige som huvudmarknader. Trots att man förlorade Ica som kund för ett tag sedan, samt att bärkassebranschen är i gungning, satsar det Trioplast-ägda företaget stort med en investering på 13 miljoner, skriver Nya Wermlands Tidning.

– Vi har ökat andelen returmaterial i vår tillverkning av plastbärkassar, det innebär att det luktar mer i vår fabrik. Nu förbättrar vi därför arbetsmiljön med utökad ventilation och får samtidigt ett fysiskt utrymme att installera ytterligare en extruder, säger vd Lars Lundin till NWT.

Utbyggnaden på 600 kvadratmeter gör att företaget kan satsa mer på återvinningsbar plast, samt att de kan utöka maskinparken – det gör också att man bäddar för ökad kapacitet.

Detta gör de i en tid där EU vill minska på användningen av tunna plastkassar, och efter att regeringen föreslagit att handlare måste påtala miljörisker med plastkassar till kunderna.

– Men plastbärkassen är långt ifrån död, säger Lars Lundin till NWT.

Fabriken i Jössefors kommer att satsa på att minska miljöpåverkan genom plaståtervinning, där plasten används flera gånger i nya bärkassar innan de skickas till den slutliga plaståtervinningen. Att de förlorat Ica, som gått över till sockerrörsbaserade plastkassar från Tyskland, ser företaget inte någon nedgång av, utan har täckt upp med andra, nya ordrar. Enligt Lars Lundin kommer företaget inte satsa på sockerrörsbaserade kassar, även om de planerar för att få tillbaka Ica som kund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078