23948sdkhjf

Högsta betyg för nya förpackningen

Uppdateringen av enlitersförpackningen får unik utmärkelse.
När Tetra Pak uppdaterar sin aseptiska enlitersförpackning innebär det att kartongförpackningen är till största delen baserad på förnybart material. Det i sin tur har lett till att Tetra Brik Aseptic 1000 Edge, som är det formella namnet, blir den första i sitt slag som får högsta betyg av certifieringsorganet Vinçotte.

Efter förnyelsen består förpackningen av kartong och plast från sockerrör, vilket enligt forskningsverksamheten IVL Svenska miljöinstitutet innebär upp till 17 procent lägre koldioxidutsläpp än det som räknas som en standardförpackning. Eftersom delen förnybart material överstiger tröskeln på 80 procent har Vinçotte kunnat ge sitt högsta betyg till uppdateringen.

– Det här är den enda aseptiska kartongförpackning som vi certifierat hittills. Den har fått högsta betyg tack vare Tetra Paks enträgna arbete. Vi hoppas det här kommer att inspirera fler företag att jobba lika hårt för att förbättra sina produkters miljöprestanda, säger Petra Michiels, avtalsansvarig på Vinçotte, i ett uttalande.

Enligt Tetra Pak behövs inga investeringar göras för att kunna byta till den nya förpackningen.

Vinçotte är ett globalt certifieringsorgan med expertis inom en lång rad områden, och har sin bas i Belgien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078