23948sdkhjf

Joe & the Juice-anställda uppmanades till systematiskt trakasseri

Enligt en tidigare anställd användes en plingklocka för att ringa när "snygga eller fula tjejer" gick förbi.
En tidigare anställd på juice-kedjan Joe & the Juice berättar att de anställda uppmanades att plinga i en speciell klocka när "snygga eller fula tjejer" gick förbi caféet, skriver Helsingborgs Dagblad.

Enligt Cristopher Lantz, som under en kort period arbetade på Joe & the Juice, inleddes hans provanställning med att platschefen på kedjans café i nordskånska Väla Centrum uppmanade de anställda att använda klockan när tjejer som killarna ansåg vara snygga eller fula gick förbi.

– Jag är chockad över att ett så stort företag ägnar sig åt sexuella trakasserier och dessutom hänger ut anställda med tillhörande personangrepp, säger Cristopher Lantz till Helsingborgs Dagblad, angående att chefen också angripit Lantz efter att han berättat om beteendet i sociala medier.

Platschefen Lalit Liljerud bekräftar att man använt klockan, men inte för att plinga på "fula" tjejer, utan som en "kul grej när en snygg tjej går förbi", enligt en kommentar till HD. Efter att beteendet uppmärksammats och fördömts i sociala medier säger chefen nu att klockan plockats bort.

Kedjan har tidigare kritiserats för att bara anställa män och ha en sexistisk machokultur.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064