23948sdkhjf

200 kan få gå när Konsum Värmland varslar

Stora delar av egenproduktionen på bageriet och Värmlandschark läggs ner.
Det blev ungefär som befarat för de anställda på Konsum Värmlands egenproduktion i Karlstad: stora delar av både Värmlandschark och bageriet läggs ner, skriver Värmlands Folkblad. Totalt varslas 200 personer när flera butiker även stängs.

– Det är den svartaste dagen i Konsum Värmlands historia, säger Per-Åke Wikström, facklig ordförande för Livsklubben, till Värmlands Folkblad.

Beskedet kommer efter att förvaltningsrådet för Konsum Värmland sammanträffat under tisdagen, och de fackliga förhandlingarna som hölls under onsdagen. Det var vid de senare tillfället som facket fick information om det beslut som rådet fattat under sitt möte.

– Det kunde inte ha blivit värre. 85-90 procent av alla anställda på charken får gå. Kvar blir bara produktion av sallad, kondis och smörgåstårtor, säger Per-Åke Wikström till NWT.

Enligt P4 Värmland rör varslet 130 anställda på bageriet och charken, medan stängningar av butiker fyller ut resten av varslet.

Förutom en avveckling av egenproduktion kommer också två Coop Nära, en Bolist-avdelning samt fyra kök-, present- och kosmetikabutiker stängas. Därtill säljs även en av kök- och presentbutikerna Mansion till en annan ägare.

Facket har sedan tidigare kritiserat vad man anser vara en otillräcklig profilering av de egenproducerade varorna från Konsum Värmlands sida.

– Man pratar om att det inte går att tjäna pengar, men vi har ett förslag som visar att det visst går att göra det. Sedan den nya vd:n tog över har han skurit ned en tredjedel av personalen. Det är ren slakt, säger Per-Åke Wikström till VF, som lägger till att det ser mörkt ut för föreningen i framtiden.

Senast i höstas fick 137 personer lämna sina jobb efter att organisationen centraliserat lager och transport.

Konsum Värmland har själva ännu inte gått ut med eller kommenterat nyheten, men har kallat till en presskonferens klockan 11 på torsdagen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078