23948sdkhjf

Köttföretaget i konkurs

Den östgötska tillverkaren och förädlaren med egen butikskedja hittade ingen köpare.
Företaget Viking Hereford Beef AB har begärt sig själva i konkurs. Beslutet kommer efter att företaget varit ute till försäljning i ett och ett halvt år. Enligt ägarna har det under tiden kommit in anbud på verksamheten, som listades för 4,9 miljoner, men en försäljning har inte kunnat lösas, skriver Norrköpings Tidningar.

Förutom tillverkning och förädling har man också drivit kedjan Britta och Lennarts Nära Kött, med tre butiker i Linköping, Norrköping och Norsholm där man sålt produkterna. Ägarna kommer trots konkursen fortsätta att sälja kött från den egna Krav-märkta gården väster om Norrköping, där man håller Hereford-kor.

– Vi har kommit fram till att det är bättre rent ekonomiskt att fortsätta driva vår gård och sälja kött till olika leverantörer, men sluta med själva förädlingen. Det är för små marginaler med förädling och försäljning, säger delägaren Britta Andersson till Norrköpings Tidningar.

Företaget hade vid konkursen runt tio anställda. Verksamheten grundades 2008, då man öppnade produktionsanläggning, butik och restaurang i Norsholm. Det följdes sedan av butiksöppningar i Norrköping 2009 och Linköping 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097