23948sdkhjf

Arlas nya plan pumpar in 360 miljoner i Sverige

"För att utveckla och säkra verksamheten i Sverige"
Mejerijättens styrelse meddelade under tisdagsmorgonen att man nyligen tagit beslut om en ny investeringsplan – totalt ska man under 2017 investera 335 miljoner euro (cirka 3,1 miljarder kronor) i hela verksamheten. Det är en stor ökning jämfört med 2016, då man satsade 227 miljoner euro. Målet med investeringarna är att höja produktionen av kvalitetsprodukter.

Mycket av pengarna kommer att gå till produktionsuppgraderingar som ska öka lönsamheten, främst inom kärnmarknader. Förutom Sverige syftar man på verksamheterna i Tyskland, Storbritannien, Danmark, Finland och Nederländerna. Dessutom kommer en del investeringar att göras för anläggningar som producerar till tillväxtmarknader utanför EU, då man innan år 2020 vill se att hälften av tillväxten kommer från dessa marknader.

– Med dessa investeringar fortsätter vi arbetet att nå målen i Arlas "Strategi 2020". Att överföra mer mjölk från bulk till varumärken och öka lönsamheten för våra ägarbönder. Arlas huvudfokus är att ta en ännu starkare position på marknaden som det innovativa bondeägda mejeriföretaget, säger Arlas koncernchef, Peder Tuborgh.

Totalt satsar man cirka 360 miljoner kronor på den svenska verksamheten. Här kommer man att investera ungefär 38 miljoner i Jönköpings mejeri, 35 miljoner i Linköping samt 34 miljoner i Vimmerby mejeri.

– Vi investerar för att utveckla och säkra verksamheten i Sverige, säger Patrik Hansson, vd för Arla Sverige, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094