23948sdkhjf

Carlsberg Sverige investerar en kvarts miljard

Kort efter medarbetarnas oro presenterar bryggeriet sina planer.
I förra veckan blev det lokala facket på Carlsbergs anläggning i Falkenberg nedringt av oroliga anställda. Orsaken var styrelseordföranden Flemming Besenbachers nyligen publicerade krönika, där bland annat meningen "flytta hem produktionen till Danmark" kunde utrönas.

Att ordföranden inte menade just Carlsbergs produktion verkade vara underförstått, och med tanke på den investering som nu sker lär det heller inte hända inom en snar framtid. Totalt investerar man 250 miljoner kronor i både Falkenbergs och Ramlösas anläggning, en investering som är del av ett tidigare inlett, större program på cirka en halv miljard.

Målet med investeringen är att modernisera produktions- och logistikverksamheten. Det mesta av pengarna, 180 miljoner, går till ett nytt lager i Falkenberg. Tanken är att minska behovet av externlager, vilket i sin tur ska leda till både bättre kvalitet i leveranser samt färre transporter mellan olika lager.

– Vi investerar i våra produktionsanläggningar i Falkenberg och Ramlösa för en hållbar tillväxt. Genom ett antal strategiska investeringar förbättrar vi vår produktionskapacitet för att kunna möta dagens och morgondagens behov. Investeringarna minskar även miljöbelastningen avsevärt, säger Ted Akiskalos, vd för Carlsberg Sverige.

Utöver lagerbygget ska man bland annat satsa på ny tappningslinje för bag in box-läsk, tappning av öl och cider på PET-flaskor samt ett flaskblås för små PET-flaskor, vilket bryggeriet menar kommer minska transporterna av dessa till en tiondel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094