23948sdkhjf

NRK skambelägger Kronfågel

Användandet av succéseriens Skams karaktärer i kycklingreklam uppskattades inte.
Sedan jul har Skam-hypen dragit över Sverige som en flodvåg – och vissa verkar ha dragits i väg lite väl mycket. Tidigare i veckan postade Kronfågel ett inlägg via sin Facebook-sida, där man använde sig av den norska ungdomsseriens karaktärer för att göra reklam för sina produkter, skriver TT.

I inlägget refererade man till flera av rollerna i serien, och kopplade samman dem med både spett och kebab från Kronfågel:

"Tror ni att Eva och Vilde äter kyckling på likadant sätt? Vi tror Eva gillar våra nya svenska kycklingspett (så hon kan dela dem med Jonas) och vi ser Vilde prata omkull ett stackars biträde när hon kräver kycklingkebab i rullen istället för fläsk. 'Ni må ha chicken liksom'. Vad tror ni de gillar?", stod det i inlägget.

Det användandet kunde public service-företaget NRK inte godta – enligt deras chefsjurist missbrukades innehållet när Kronfågel använde både seriens logga och karaktärer, trots att det enligt marknadsföringslagen inte är tillåtet.

Inlägget togs senare bort, och företagets kommunikationschef gjorde en pudel, samtidigt som hon menade att man likt många andra svenskar blivit uppspelta av seriens popularitet.

– Det här får jag ta på mig, mina medarbetare blev "blown away" av Skam-feber. Vi ska ha koll på alla regler, säger Kronfågels kommunikationschef Jenny Frid till TT
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078