23948sdkhjf

Bristen leder till brittiskt besvär

Låg grönsaksvolym gör att man måste ransonera.
Den europeiska grönsaksbristen når nu en ny nivå – på två av de stora brittiska livsmedelskedjorna, Tesco och Morrisons, har det gått så långt att man måste ransonera vissa grönsaker, skriver BBC.

För att det magra utbudet ska räcka till fler har man i flera affärer infört en köpgräns: hos Tesco får varje kund köpa max tre salladshuvuden per tillfälle, medan Morrisons gräns ligger vid två huvuden. På den senare kedjan har man även infört en köpgräns för broccolin till tre per person.

Anledningen till ransoneringen är att vissa kunder köper stora mängder sallad och broccoli på grund av brist hos andra handlare. Bland annat är det restaurang- och caféägare, som är missnöjda med grossistpriserna, som står för de stora butiksraiderna på sallad.

Det dåliga vädret i Spanien, där 80 procent av alla grönsaker i Europa produceras vid den här tiden på året, är den största orsaken till grönsaksbristen. Enligt brittiska analytiker kommer bristen som även inkluderar bland annat tomater, aubergine och zucchini, pågå till slutet av mars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067