23948sdkhjf

Lantmännen levererar rekordresultat

Rapporten för 2016 uppvisar högsta resultatet någonsin.
2016 blev ett rekordår för Lantmännen, som i sin bokslutsrapport uppvisar en nettoomsättning på 37,2 miljarder kronor med ett justerat rörelseresultat på
1,69 miljarder kronor. Det är det högsta resultat någonsin för Lantmännen

– I princip samtliga affärer har utvecklats positivt under året. Vi har stärkt våra marknadspositioner och genomfört viktiga förvärv som ytterligare stärker vår position och skapar nya affärsmöjligheter, skriver Per Olof Nyman, vd och koncernchef för Lantmännen.

I divisionen Livsmedel ökade man resultatet från 733 miljoner kronor till 849 miljoner, vilket främst förklaras av framgångar för Lantmännen Unibake och en helårseffekt från Vasaan som köptes 2015. Man meddelar även att Lantmännen Cerealia fortsätter att utvecklas stabilt.

Division Lantbruk gör ett mycket bättre resultat – från 237 miljoner kronor till 318 miljoner. Enligt Lantmännen beror det bland annat på en starkare lokal förankring, tillsammans med effektiviseringar och minskningar av kostnader. Man ser också att den egna positionen stärkts på marknaden genom ökade andelar.

– Det goda resultatet innebär att 509 miljoner kronor kan tillföras svenskt lantbruk, till gagn för svenska lantbrukare, säger Per Olof Nyman.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063