23948sdkhjf

Gefleortens letar samarbetspartners

Svårigheter att möta marknadstrender gör att man sträcker ut en hand.
Marknaden rör sig lite för fort för att Gefleortens mejeri ska hinna med i svängarna, vilket är anledningen till att man under våren kommer att leta efter samarbetspartners, skriver tidningen Arbetarbladet

Gefleortens, som är en ekonomisk förening som ägs av cirka 100 mjölkbönder norra Uppland, Gästrikland och Dalarna, har sitt mejeri i Gävle.

Där gör man traditionella mjölk- och filprodukter, men eftersom man ser en kombination av ökad efterfrågan på specialprodukter och ökad konkurrens orsakad av kedjornas EMV, ser man att framtiden kan bli svår.

– Vi börjar känna att vi är lite för små för att klara de strömningar som finns på marknaden, säger Thomas Lundgren, ordförande i Gefleortens mejeri, till Arbetarbladet. Han tillägger även att man har svårt att se en framtid där man finns kvar om dagens upplägg fortsätter utan förändring.

Framförallt vill man hitta samarbetspartners för en breddning inom specialprodukter, och man uppskattar att man måste hitta någon som kan producera åt mejeriet innan marknadens efterfrågan sprungit ifrån dem.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08