Kocken Fredrik Kämpenberg, känd från bland annat sin blogg Växtbaserad vardag och en rad andra medieuppdrag, blir ny så kallad "progress chef" för livsmedelsföretaget Food for Progress. I sin nya tjänst kommer han att ansvara för utvecklingen av nya recept och koncept för företaget, som bland annat står bakom varumärkena Oumph och Beat.
– Fredrik har en helt unik profil och kombinerar kulinarisk kreativitet med stenkoll på vad som funkar i såväl storkök som hemmakök. Vi är väldigt glada över att han nu satsar fullt ut på Food for Progress efter att ha varit inne som konsult, säger Lennart Bjurström, i ett pressmeddelande
Förutom jobb inom privata restaurangbranschen är Fredrik Kämpenberg även en profil inom offentlig matlagning: 2012 tog han silver i storköksklassen under matlagnings-OS och han har även blivit rankad som en av Sveriges 22 bästa skolkockar i White Guides juniorupplaga.
– Det känns kul och utmanande att få vara med i den absoluta frontlinjen när det handlar om det gröna proteinskiftet, säger han i ett uttalande.