23948sdkhjf

Matföretagsmotorn tar del av mexikanska miljoner

Krinova Incubator & Science Park fördjupar samarbete med mexikansk motsvarighet.
I förra veckan meddelade Kristianstads kommun att man satsar tre miljoner kronor för att stärka Krinovas utvecklings- och innovationsstöd till matföretag i Skåne. Nu kommer ännu en investering som fördjupar möjligheterna för Krinovas projekt, om än inte direkt till den svenska inkubatorn.

Innovationscentret Matamoros, som är en mexikansk motsvarighet till Krinova, gör nu en investering på 3 miljoner dollar för att snabba på och utveckla samarbetet med Krinova. Bakom centret står Matamoros Index, ett nätverk med 117 företag varav 40 finns med på Fortune Magazines lista över världens 500 mest lönsamma företag.

Läs också: Ny nationell arena för innovation inom livsmedel får miljoner

– I det nya politiska läget står samarbeten utanför USA högt på agendan för Mexiko, vilket gynnar oss. Avtalet vi tecknat innebär en fördjupning av samarbetet, och deras satsning på tre miljoner dollar är viktiga resurser för start av gemensamma innovationsprojekt och möjliggör företagsetableringar med samägande i våra respektive innovationsmiljöer, säger Charlotte Lorentz Hjorth, vd för Krinova Incubator & Science Park, i ett pressmeddelande.

Läs också: Lantmännen lägger fler miljoner på forskning

De flesta av företagen i Matamoros nätverk är underleverantörer till bilindustrin, men centret vill nu få in fler livsmedelsförädlande företag vilket är anledningen till fördjupningen av samarbetet med Krinova. Matamoros och Krinovas tidigare samarbete sträcker sig så långt tillbaka som grundandet av den mexikanska inkubatorn, då man byggdes upp med Krinova som förebild.

– Samarbetet är en bekräftelse på att Krinovas innovationsstöd ligger i internationell framkant. Med Krinovas arbete visar vi också att vi kan vara en nationell nod för innovationsstöd till matföretag,säger Heléne Fritzon (S), Kristianstads kommunalråd och ägarrepresentant för Krinova.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.141