23948sdkhjf

Bergendahls etablerar nytt nav för e-handel

Slår samman två lager i satsning – förlägger ny central i skånska Staffanstorp.
Bergendahl Food, ägare till kedjan City Gross, drar igång en satsning på e-handel – nu står det klart att man etablerar en ny distributionscentral i skånska Staffanstorp, med sikte på att växa.

Den nya lagerterminalen ska ansvara för att plocka och distribuera matkassar till hela södra Sverige, och är resultatet av en sammanslagning av bolagets två tidigare lager i Hyllinge och Värnamo.

Den befintliga lokalen som man flyttar in i under mars månad är på totalt 10 000 kvadratmeter. Till en början kommer man bara att använda sig av 2 300 kvadratmeter, eftersom man ser att det kommer att behövas mer utrymme framöver.

– Eftersom e-handeln expanderar i mycket hög takt ville vi ha en lokal som vi kan växa i, säger Pontus Andersson, e-handelschef på Bergendahls Food, till näringslivssajten 8 till 5.

I och med det nya lagret kommer man kunna leverera på fler dagar än bara söndagar och måndagar och dessutom utöka utbudet, som i dag ligger på cirka 4 000 produkter.

Satsningen kommer efter att konkurrenten Axfood köpt upp Mat.se, som Bergendahls varit leverantör till, ett uppdrag som beräknades vara värt runt en kvarts miljard i omsättning per år. Samtidigt som det nya navet etableras kommer man även att expandera verksamheten på sin distributionsterminal utanför Stockholm, skriver Ehandel.se.

Bergendahls förväntar sig att den nya centralen kommer att skapa 35 jobb, utöver de totalt 40 anställda i Hyllinge och Värnamo som redan har blivit erbjudna tjänster i Staffanstorp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078