23948sdkhjf

Mejeriet skänker till forskning

Varje kilo invägd mjölk betyder skrammel i kassan för Stiftelsen Lantbruksforskning.
Wermlands mejeri ansluter sig till bland andra Arla och Norrmejerier när man avtalar om att ge pengar till Stiftelsen Lantbruksforskning. Från och med nu kommer bönderna från de 15 gårdar som levererar till Wermlands att bidra med 0,5 öre per kilo invägd mjölk.

– Vi tror på närproducerade mjölkprodukter till alla värmlänningar och vi vill bidra till en rik och levande landsbygd. Vi ser framtiden an med tillförsikt och därför vill vi också vara med och bidra till framtidens kunskap, säger Yngve Gustafsson, vd på Wermlands mejeri, i ett pressmeddelande.

Totalt motsvarar summan som går till forskning mellan en och två promille av böndernas betalning. I dag är sju aktörer anslutna till finansieringsmodellen – förutom de tidigare nämnda skänker även Gefleortens mejeri, Gäsene mejeri, Källsjö mejeri och Sju gårdar.

Varje år räknar man med att bönderna står för drygt 11 miljoner kronor i forskningsfinansiering. Under förra året 2016 delade forskningsstiftelsen ut cirka 15 miljoner kronor till olika projekt kopplade till mjölknäringen.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078