23948sdkhjf

Nytt samarbete för att locka affärer till Bjuv

Innovationsinkubatorn Wa3rm får i uppdrag av Findus att hitta nya affärsmöjligheter i Bjuv.
Efter att ha tecknat avtal kommer Findus nu att finansiera företaget Wa3rms arbete för att hitta nya affärsmöjligheter i Findus gamla anläggning i Bjuv. Enligt Findus är målet att skapa förutsättningar för såväl innovation som produktion, och i längden en framtid för lokal livsmedelsproduktion.

Findus vd Henrik Hjalmarsson säger att samarbetet är i linje med företagets önskan och tidigare löfte om att vara med och bekosta en framtida utveckling av livsmedelsindustrin i området. Löftet om att skjuta till pengar till genomförandet av Food Valley of Bjuv gavs till näringsminister Mikael Damberg i april förra året.

– Vi arbetar redan aktivt med att hitta nya ägare till vår anläggning i Bjuv och med hjälp av WA3RM arbetar vi nu också för att stödja innovation och utveckling i sektorn, säger han i ett pressmeddelande.

Wa3rm ska nu möta bland annat entreprenörer och branschrepresentanter för undersöka möjligheterna för utveckling med hjälp av de resurser och den infrastruktur som finns i Findus gamla anläggning och Food Valley of Bjuv.

Wa3rm har tidigare varit inblandade i flera Food Valley of Bjuv-satsningar – till exempel Vinnova-projektet Repro food, där spillvärme från industrier används till en kretsloppsodling av fisk och tomater. Även detta projekt tar Wa3rm över i samband med avtalet.

– Vi är glada att Findus har gett oss detta förtroende. Findus är initiativtagare till projektet Repro food och har med sitt kunnande från svensk livsmedelsindustri gett avgörande bidrag till projektet och till utvecklingen av recirkulerande livsmedelsindustri, säger Thomas Parker, medgrundare i Wa3rm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141