23948sdkhjf

Mejeriet väljer bort mjölk för glass

Egna mjölkvarumärket försvinner när det östgötska mejeriet ser glassen som framtiden.
Mjölk- och glassproducenten Sänkdalens Gård kommer att sluta sälja mjölk under sitt egna varumärke och ska istället att fokusera på glasstillverkningen, skriver Norrköpings Tidningar.

Gården, som ligger på Vikbolandet öster om Norrköping, använde ungefär en tredjedel av sina produktion på 15 000 liter mjölk i veckan på att göra egen mjölk och glass. En stor del av mjölkproduktionen har gått till Arla, en leverans som nu kommer att bli större efter att det egna mjölkmärket försvinner. Mjölken levererades till butiker i Norrköping med omnejd.

– Det är mycket arbete med mjölkförädling och det har varit roliga år när vi kunnat erbjuda konsumenterna vår egen mjölk. Beslutet var heller inte lätt att ta men nu är vi där och framöver ska vi satsa ännu mer på vår glassproduktion, säger Tomas Gunnarsson på Sänkdalens gård till NT.

Mejeriet kommer nu att fokusera på att ta fram fler nya glassmaker och glasstårtor. Företaget har sedan en tid tillbaka etablerat sig på olika turistmål i Stockholm genom en säljare, och man har även avtal med grossister som Martin och Servera, Menigo och Svensk Cater.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047