23948sdkhjf

Lidls butik grönast i världen

Kedjan tog hem hållbarhetspris genom nya butiken i Växjö.
Vid internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM:s tävling i London under tisdagen var Lidls butik i Växjö nominerad bland fyra andra handelsbyggnader som byggts under 2016 och utvärderats inom systemet.

När vinnaren utsågs var det Lidl-butiken som tog hem priset, framför bidrag från Kina, Storbritannien och Spanien. Valet motiverades med butikens många miljösmarta lösningar – bland annat för att man återanvänder överskottsvärmen från kylområden.

– Lidl Sverige har höga ambitioner och vill vara ledande inom dagligvaruhandeln gällande hållbarhet. Det är därför fantastiskt roligt att vi vunnit BREEAM:s pris för världens grönaste nya handelsbyggnad. Många har kämpat hårt och jobbat både inspirerande och innovativt för att nå hela vägen till en branschledande, grön butik, säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör för Lidl Sverige, i ett pressmeddelande.

Butiken, som öppnade i december förra året, har bland annat lösningar som ekozoner, solceller samt laddstolpar för eldrivna cyklar och bilar. Enligt Lidl har man fokuserat på bättre kundupplevelse tillsammans med moderniserade personalutrymmen och kommer att vara modell för utformningar för framtida Lidl-butiker.

Växjö-butiken var första handelsbyggnaden i Sverige att få högsta märkningen i systemet, och sedan dess har två nya Lidl-butiker i Upplands Bro och Södertälje certifierats för samma standard.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093