23948sdkhjf

Vd-rockad i Blentagruppen

Både Ingelsta Kalkon och Guldfågel har fått nygamla personer på posterna.
Det sker förändringar inom flera företag i Blentagruppen. Ingelsta Kalkons affärsområdeschef för extern försäljning, Jörgen Svensson blir tillförordnad vd för företaget under ett års tid.

Samtidigt utses Ingelsta Kalkons nuvarande vd, Peter Andersson, till tillförordnad vd för Guldfågeln under samma tidsperiod. Anledningen till den tidsbundna rockaden ligger i att Guldfågelns vd, Martin Lindström, kommer att vara sjukskriven. Förändringarna sker från och med måndagen.

Jörgen Svensson, som tidigare haft ledande positioner inom Nestlé och Malaco/Leaf, anslöt till Ingelsta Kalkon under 2012. Sedan dess har företaget sett försäljningsökningar externt på mellan fem till tio procent per år. Det förklarar Jörgen Svensson med både det vita köttets uppsving och en breddning av sortimentet.

–Vi har haft en väldigt bra resa de fyra sista åren. Delvis beroende på att det pratas mycket om hållbart kött i dag, men också att vi har tagit ett större grepp om vardagsmaten. Vi har kommit med färs, kötbullar, strimlor och nya korvar. För att nå fler har vi även arbetat mer med matkassar, vilket gjort att vi fått fler att prova kalkonen, säger Jörgen Svensson till Food Supply.

I och med breddningen av sortimentet har man under hösten förra året installerat nya robotar och moderniserat i båda anläggningarna, belägna i Simrishamn och Brukstorp. Enligt Jörgen Svensson har Ingelsta i dag åtta uppfödare, men man skulle gärna ha fler.

– Vår stora utmaning just nu ligger i att få tag på tillräckligt mycket djur. Det gäller att hela tiden hänga med i ökningen, säger han till Food Supply.

Under verksamhetsåret mellan 2015-2016 omsatte Ingelsta Kalkon cirka 280 miljoner kronor, med omkring 200 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.344