23948sdkhjf

Onlinepizzas vd avgår

Anders Signell väljer att gå vidare – anser att bolaget blivit så lönsamt som det kan bli.
Tjänsten Onlinepizza köptes upp av tyska företaget Delivery Hero 2012. Moderbolaget, som har verksamhet i drygt 40 länder, siktar nu mot en börsnotering. Samtidigt avgår Onlinepizzas vd Anders Signell från sin tjänst, skriver Breakit.

Enligt Anders Signell hade han som uppdrag att se till att Onlinepizza skulle växa, med lönsamheten som viktigaste mål. Nu ser han att bolaget har tagits så långt som det går när det gäller att få upp lönsamheten, och bestämmer sig därför för att gå vidare.

– Jag har drivit Delivery Heros svenska och finska verksamhet med fokus på lönsamheten. Delivery Hero har tagit in mycket kapital genom att visa hur lönsam den här modellen har blivit i Sverige och Finland, säger Anders Signell till Breakit.

Trots att man sett en ökad konkurrens för matleverans de senaste åren ser Anders Signell att både rörelsemarginalen och volymen fortsätter att öka, samtidigt som man fördubblat omsättningen mellan 2013-2015. Omsättningen för 2015 landade på cirka 120 miljoner kronor, med en rörelsemarginal på 44 procent.

Den nya ersättaren kommer att börja på Onlinepizza om två veckor, skriver Breakit.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078