23948sdkhjf

Del två av strategin fokuserar på exporten

Andra åtgärdspaketet för livsmedelsstrategin innebär 115 miljoner till insatser för ökad export.
I går presenterade regeringen det andra åtgärdspaketet för livsmedelsstrategin – paketet innebär 13 olika åtgärder som bland annat fokuserar på export, vattenbruk och växtskydd.

Gårdagens paket innebär en satsning på 115 miljoner, av den totala summan på 1 miljard som regeringen satsar på strategin.

I paketet ingår ett exportprogram som riktar sig mot små och medelstora företag. Samtidigt ska man också tillsätta en nationell exportsamordnare som ska samordna och stödja svenska företag, branschföreträdare och andra aktörer.

– Sverige behöver utnyttja den potential som finns i de värden som svenska livsmedel står för, så som låg antibiotikaanvändning, god djurhållning och hållbar produktion. Det är värden som allt mer efterfrågas globalt, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i ett pressmeddelande.

Exportsatsningen tilldelas 31 miljoner, medan ett projekt rörande växtskydd för bland annat morot, lök och frukt får 18 miljoner kronor.

På svenskt vattenbruk satsar man totalt 35 miljoner kronor, vilket delas ut i mindre bitar mellan Jordbruksverket, Livsmedelsverket och Sveriges lantbruksuniversitet. Målet är att se till att försäljningsandelen av odlad fisk, musslor, kräftdjur och alger växer både nationellt och internationellt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094