23948sdkhjf

Spansk vd till Skånemejerier

Nuvarande vd:n väljer att kliva av efter tio år på posten – ersätts av generaldirektör från moderbolaget.
Skånemejeriers vd Björn Sederblad avgår och ersätts av spanjoren José Antonio Lalanda, som kommer från moderbolaget Lactalis, rapporterar Land Lantbruk.

Björn Sederblad har varit vd på Skånemejerier i tio år, och anledningen till att han stiger ner förklarar han med att det är dags för nya uppdrag.

– Det har varit en fantastisk resa för mig och Skånemejerier. Jag är stolt att ha fått varit med, säger Björn Sederblad till Land Lantbruk.

Det var också han som basade över Skånemejerier vid försäljningen till franska koncernen Groupe Lactalis 2012, som nu ersätter honom med koncernens generaldirektör i Spanien. Enligt Sederblad bestämde han sig redan för ett år sedan att sluta – därför är efterträdaren José Antonio Lalanda redan inskolad och redo att ta över 1 april.

Lalanda har under de senaste tio åren innehaft ett antal höga positioner inom Lactaliskoncernen. Han försäkrar både mjölkbönderna som levererar till Skånemejerier och kunderna om att han är på det klara med att den svenska identiteten är viktig för företaget.

– Det är med respekt och stolthet jag tar mig an detta spännande uppdrag. Jag vill verkligen försäkra att den skånska och svenska identiteten är lika viktig som förut. Vi har en fantastiskt fin och stark kultur inom Skånemejerier, som jag vill vårda och utveckla, säger José Antonio Lalanda, enligt Land Lantbruk.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093