23948sdkhjf

Fabrikens nedläggning är klar – nu väntar man på försäljning

Findus verksamhet i Bjuv har stannat av, men fabriken sätts i standby i väntan på ny ägare.
Under onsdagen producerade Findus fabrik i Bjuv för sista gången innan företaget lägger ner produktionen. Delar av anläggningen flyttas till Tyskland, Spanien och Toppfrys fabrik. I den senare kommer Findus ärter att produceras efter ett nyligen tecknat avtal.

Tanken är nu att Findus ska sälja fabriken i Bjuv, och enligt vd Henrik Hjalmarsson har man flera intressenter. Men ingenting är klart ännu. För att en ny ägare ska kunna komma igång så fort som möjligt har man kvar viss underhållsvärme och håller igång reningsverket, skriver SVT Nyheter Helsingborg.

– Vi sätter den här anläggningen i standby-läge så en köpare med kort varsel kan sätta igång tillverkningen igen, säger Findus vd, Henrik Hjalmarsson, till SVT Nyheter.

Enligt vd:n är ett fåtal företag intresserade av hela anläggningen, medan man har många som vill ta över delar. Främst tillhör de intresserade företagen livsmedels- och förpackningsindustrin, varav alla har en koppling till Sverige skriver näringslivssajten 8 till 5.

– Vi har en konstruktiv dialog med aktörerna, där de får konkretisera deras avsikter med anläggningen, samt deras bud, säger Henrik Hjalmarsson till 8 till 5.

Det finns inget önskemål från Findus sida om vilken typ av företag som tar över anläggningen, men Henrik Hjalmarsson tillägger att det hade varit bra för både Findus tidigare personal och en framtida köpare om kompetensen inom livsmedel kan användas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14