23948sdkhjf

Orkla gör stor Grandiosa-investering

Fabriken i norska Stranda får ett innovations- och effektivitetslyft i mångmiljonklass.
Sedan lanseringen 1980 har över 500 miljoner pizzor gjorts på Orklas anläggning i norska Stranda – nu investerar man över 500 miljoner norska kronor i produktionen, meddelar koncernen i ett pressmeddelande.

Det nya investeringsprogrammet är planerat över fem år, och kommer att fokusera på nya innovationer samt en rationalisering av produktionen.

– Investeringsprogrammet, som består av flera faser, tillåter oss att skapa framtida innovationer. Vi fäster avgörande betydelse vid att förbättra vår produktionskapacitet. Framemot slutet av programmet vill vi kombinera våra två fabriker i Stranda till en, säger Orklas koncernchef Peter A. Ruzicka.

Orkla, som säljer frysta pizzor under varumärkena Grandiosa och Bigone för drygt 2 miljarder norska kronor om året, ser att pizzaproduktionen i Stranda är viktig för både norskt lantbruk och livsmedelsproduktion.

Bland annat lyfter man fram faktumet att man behöver mjölk från omkring 6 400 kor för ett års pizzaproduktion. Det kan räknas om till omkring 300 gårdar som endast producerar mjölk för att möta fabriken i Strandas behov.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082