23948sdkhjf

Ny e-aktör expanderar i syd

Lundaföretaget Locals sträcker sin verksamhet till Malmö.
E-handelsföretaget Locals, som började som en plattform för att köpa delikatesser från lokala handlare i Lund, har sedan lanseringen i september förra året siktat mot att även erbjuda sin tjänst i andra städer.

Nu står det klart att Malmö blir nästa stad, och man har redan knutit till sig sju butiker, skriver näringslivssajten 8 till 5. Expansionen kommer efter en höst och vinter där de stora e-handlarna sett ett sidigt ökande intresse. Skillnaden i Locals tjänst är att man framförallt siktar in sig på delikatessbutiker, där man kan välja att själv hämta sin beställning, alternativt få den levererad med cykelbud.

– De massproducerande är våra största konkurrenter, både stora matbutiker som Ica och företag som Mathem.se och Linas matkasse levererar ju hem numera. Det vi har är det lokala, småskaliga och specialistkunskapen. De lokala handlarna kan verkligen sin sak, säger Locals produktchef John Elf till 8 till 5.

Priset på varorna är samma på nätet som i butikerna, som i sin tur betalar provision och avgift till Locals. Enligt John Elf finns det på längre sikt planer på att öppna plattformen i andra städer, men att man i nuläget riktar all uppmärksamhet mot Malmö och Lund, skriver 8 till 5.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082