23948sdkhjf

Spendrups tar tillbaka transportbolag

Sedan i lördags ägs transportföretaget Bibab återigen av bryggeriet.
I helgen gick Bryggeritransport i Bergslagen AB (Bibab) och Spendrups Bryggeri samman till ett gemensamt bolag. Anledningen till sammanslagningen är att bättre möta kundernas efterfrågan och erbjuda en mer flexibel distribution, menar företagen. Planen är att man på sikt också ska öppna för utveckling av nya tjänster.

I och med sammanslagningen blir Bibab ett helägt dotterbolag till Spendrups, och verksamheten kommer ligga inom Spendrups varuförsörjning som en egen transportavdelning. Bibabs vd Jens Boström kommer fortsättningsvis att leda transportavdelningen inom Spendrups varuförsörjning, och företaget kommer att verka som ett försäljningsbolag med distributionstjänster riktade mot externa kunder.

– Vi är glada över att Bibabs organisation kommer tillhöra varuförsörjningen. Vi är redan idag tätt sammanlänkade i våra processer och i vår ambition att ge kunden den allra bästa upplevelsen av Spendrups. Genom integrationen kan vi utveckla erbjudandet och servicekvalitén än mer, och vi ser nu fram emot ett ännu tätare samarbete, säger Helena Nylén, varuförsörjningsdirektör på Spendrups, i ett uttalande.

Bibab var tidigare en del av Spendrups, men har sedan 2010 varit ett självständigt bolag. Under en period var Johan Spendrup, nu vd på Gotland bryggeri, vd för distributionsbolaget som har över 100 anställda och flera terminaler runtom i landet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083