23948sdkhjf

Arla-ledamot föreslås bli ny ordförande för LRF

LRF:s valberedning föreslår Palle Borgström som ny ordförande inför förbundsstämman i maj.
Tidigare i år meddelade LRF:s förbundsordförande Helena Jonsson att hon, efter sex år på posten, väljer att inte ställa upp för omval i maj. Valberedningen har nu föreslagit att Palle Borgström väljs till ny ordförande vid förbundsstämman i maj.

Han beskrivs av valberedningen som en person med stor erfarenhet och kunskap om internationell marknad och livsmedelsindustri, vilket man ser som en fördel inför genomförandet av regeringens livsmedelsstrategi.

– Palle Borgström har rätt kunskaper för ordförandeuppdraget. Han är tydlig och väl påläst, duckar inte för de svåra frågorna och har ett stort nätverk bland politiker och opinionsbildare, säger valberedningens ordförande Stig-Erik Carlsson i ett pressmeddelande.

Palle Borgström, som till vardags driver en gård norr om Göteborg, har tidigare haft flera förtroendeuppdrag för både Lantmännen och LRF. I dag är han även ledamot i Arlas styrelse, ett uppdrag han kommer att lämna vid ett tillträde av ordförandeposten.

Samtidigt föreslår valberedningen tre nya ledamöter i form av Lena Åsheim, ordförande för Sveriges djurbönders ekonomiska förening sedan 2014; Martin Moreaus, regionordförande för LRF Dalarna samt Joakim Borgs, bland annat styrelseledamot i Gävleortens Mejeriförening.
Läs mer om: LRF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079