23948sdkhjf

Kritiska röster mot Wapnö mejeris uttalande

Mejeriets vd försvarar kritiserat inlägg om lösgående djur.
Wapnö Gård, en av Sveriges största gårdar, fick i veckan kritik efter ett inlägg på mejeriets Facebooksida. Där lyfter man fram en brittisk livsmedelskedja som lanserar mjölk från garanterat frigående kor, och lägger till att man själva är ensamma om detsamma i Sverige, skriver P4 Halland.

"I Sverige är det bara vi på Wapnö Gård som har lyft detta viktiga mervärde och det har vi gjort i snart 20 år, då vi startade vårt gårdsmejeri", står det att läsa i inlägget.

Inlägget har mötts av flera kommentarer som menar att Wapnö är missvisande och försöker framställa sig som bättre än alla andra, fastän det finns ett beteskrav för alla jordbruk i Sverige.

– Det måste vara någon marknadsföringsgrej där man tycker att man är lite bättre då. Vi jobbar ju under svensk lagstiftning allihop och är kontrollerade, säger lantbrukaren Magnus Weibull som driver gård utanför Falkenberg, till P4 Halland.

Lennart Bengtsson ser inte något fel med inlägget, utan tycker att det är upp till andra mejerier att tydligt beskriva varifrån deras mjölk kommer. Medan flera kritiska röster kommer från andra mjölkbönder, syftar Wapnös vd mer på andra mejerier – där menar han att Wapnö inte har en blandning av mjölk från frigående och uppbundna djur.

– Vi vet trots allt att många står uppbundna och har man frigående då får deras mejeriförening framhålla det via mjölkförpackningen, säger han till P4 Halland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078