23948sdkhjf

Eatgoods frityrugn testas av Ikea

Aktien ökade med 20 procent efter nyheten – ledde till handelsstopp.
Det nyligen börsnoterade Boråsföretaget Eatgood har tagit fram en patenterad ugn, med vilken man kan fritera med varmluft istället för olja. En av de största befintliga kunderna i dag är danska nöjesparken Tivoli, men det skulle det kunna bli ändring på.

Det rapporterades nämligen tidigare i veckan om att Ikea testar Lightfry-ugnen på varuhuset i Kalmar, för att utvärdera en möjlig global användning av tekniken. Det fick aktien att rusa upp med över 20 procent, vilket i sin tur ledde till att den handelsstoppades på Aktietorget under en period på förmiddagen.

Det ledde till ett uttalande från bolaget själva, där man bekräftar att ugnarna testats hos Ikea i Kalmar under hösten 2015 till försommaren 2016. Man tillägger även att man varit i kontakt med Ikea för att utvärdera ett möjligt användande av ugnen i Ikeas restauranger.

"Självklart hoppas vi på att våra tester och kontakter med Ikea på sikt kan leda till ett utökat samarbete men i dagsläget finns inget mer att rapportera", skriver företaget i ett pressmeddelande.

Handeln med aktien återupptogs på onsdagen innan lunch.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094