23948sdkhjf

Coca-Colas största investerare blir porträtt på kinesiska burkar

Warren Buffett: "Jag dricker fem burkar Cola om dagen".
86-årige miljardären Warren Buffett, en av världens rikaste personer och storägare i Coca-Cola, gör ett oväntat hopp i karriären – från och med nu är han en del av marknadsföringen för läskjättens senaste lansering.

När Coca-Cola introducerar sorten Cherry Coke på den kinesiska marknaden är det nämligen med Warren Buffetts porträtt på burkarna. Han är storföretagets största investerare genom Berkshire Hathaway som äger drygt 9 procent av Coca-Cola, och är även en uttalad storkonsument av deras produkter.

Buffett har tidigare sagt till tidsskriften Fortune att han dricker fem burkar Cola om dagen, och på olika event ses han ofta med en burk Cherry Coke i handen. Enligt Bloomberg tog han förra året även ställning för läskedrycken i debatten kring hälsoriskerna med sockrade drycker.

– Jag har fortfarande inte sett bevis som övertygar mig om att det är mer sannolikt att jag blir 100 år om jag plötsligt byter till vatten och broccoli, sade Warren Buffett på sitt företags årsmöte förra året, enligt Bloomberg.

Cherry Coke, som först lanserades i USA 1985, började säljas i Kina i mitten av mars, och burkarna med Warren Buffetts porträtt är en del av en begränsad upplaga.

– Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att lansera Cherry Coke än med dryckens mest välkända fan på förpackningen. Det är en ära för oss att kunna använda oss av Warren på hans favoritdryck när den lanseras på en av världens mest spännande och dynamiska konsumentmarknader, säger Coca-Colas ordförande och vd Muhtar Kent i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094