23948sdkhjf

Vd:n lämnar Findus – ersättaren redan klar

Henrik Hjalmarsson väljer att avgå efter tre år som vd för Findus svenska verksamhet.
På fredagsförmiddagen meddelade Findus att företagets Sverige- tillika Nordenchef Henrik Hjalmarsson valt av lämna sin post. Efterträdaren är Peter Odemark, vars officiella titel blir managing director Nordics.

Henrik Hjalmarsson har arbetat inom Findus i cirka tio år, och tillträdde som vd för Findus Sverige 2014. Förra året tog han även över rollen som Nordenchef. Under det senaste året har han lett stängningen av företagets anrika fabrik i Bjuv, vilket också lett till en förflyttning av huvudkontoret till Malmö.

Samtidigt har han även haft ansvaret för att integrera de norska och finska verksamheterna i ägarkoncernen Nomad Foods, ett arbete han nu anser till stor del är klart. I och med detta ser han ett naturligt tillfälle att lämna över ansvaret.

– Efter stängningen av anläggningen i Bjuv och integrationen med Nomad Foods organisation har ett nytt kapitel i Findus historia inletts. Det känns därför naturligt att lämna över ledarskapet till någon som kommer fortsätta driva Findus och den nya organisationen vidare, säger Henrik Hjalmarsson i ett pressmeddelande.

Nya Nordenchefen Peter Odemark tillträder posten 10 april. Han kommer närmast från rollen som vd för Abdon Mills- och Finax-gruppen, och var innan dess vd för Danone och Proviva. Han har även erfarenhet från ledande positioner inom Innocent Drink, Coca-Cola Company och Skånemejerier. I och med tillträdet kommer han att ingå i Nomad Foods globala ledningsgrupp, ochska under den närmaste tiden arbeta tillsammans med Henrik Hjalmarsson för överlämningen.

– Findus är ett företag med många mycket kompetenta medarbetare och är ett starkt varumärke med en lång historia. Jag ser fram emot att börja mitt nya uppdrag och att bidra till Nomad Foods vision att bygga ett globalt ledande livsmedelsföretag, säger Peter Odemark, tillträdande managing director Nordics på Findus.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08