23948sdkhjf

Livsmedelsföretagens vd lämnar

Går vidare efter fem år på posten: "Vi har olika syn på hur förändringsarbetet ska se ut".
Efter fem år som vd för Livsmedelsföretagen lämnar Marie Söderqvist rollen. Den största orsaken till det ligger i att hon och styrelsen inte har samma syn på hur arbetet framöver ska se ut.

– Jag har fått vara med och driva igenom ett antal förändringar och projekt som har kommit den svenska livsmedelsbranschen till gagn. En av de roligaste sakerna jag har varit med om att skapa är det nya märkningsbolaget Från Sverige. Men eftersom vi har olika syn på hur förändringsarbetet ska se ut framåt känns det naturligt för mig att efter fem intensiva år lämna över stafettpinnen, säger Marie Söderqvist i ett pressmeddelande.

Även om hon kallar världen av arbetsgivarförbund för "väldigt konservativ" i en kommentar till Land Lantbruks sajt, säger hon också att det inte finns någon dramatisk bakomliggande orsak, utan är överens med styrelseordföranden Lars Appelqvist om beslutet.

– Det här är ett roligt jobb, men man jobbar ganska mycket och det är därför viktigt att man som vd känner att man har sina uppdragsgivare med sig i synen på vart man ska, säger Marie Söderqvist till Land Lantbruk.

I ett pressmeddelande från organisationen lyfter Livsmedelsföretagen fram Marie Söderqvists prestationer: utöver att hon satt en ny långsiktig strategi ser organisationen att hon även lyckats driva på en ökad och lönsam svensk matproduktion.

– Hon har också genom att driva ett antal frågor så som Livsmedelsbranschens gemensamma hållbarhetsmanifest och genom proaktivitet bidragit till att skapa ett ökat förtroende för branschen, säger Lars Appelqvist, ordförande i Livsmedelsföretagen.

I jakten på en efterträdare blir organisationens förhandlingschef Anders Canemyr tillförordnad vd. Marie Söderqvist lämnar vd-rollen, men kommer att stanna kvar inom organisationen för att slutföra pågående projekt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095