23948sdkhjf

Findus värvar från Kraft Heinz för svenska chefsposten

Andra rollen i Findus chefspussel fylls efter att Henrik Hjalmarsson lämnar företaget.
I förra veckan stod det klart att Findus Sverige- och Nordenchef Henrik Hjalmarsson lämnar företaget – anledningen var att han efter bland annat nedläggningen av anläggningen i Bjuv ser ett nytt kapitel i företagets historia, vilket innebär en naturlig punkt för överlämning till nytt ledarskap.

Hans efterträdare i rollen som chef för den nordiska verksamheten, officiellt managing director Nordics, är Peter Odemark, vilket meddelats sedan tidigare. Han får nu sällskap när Henrik Hjalmarssons andra roll, den som Sverigechef, fylls ut.

Efterträdare i positionen som general manager för Findus svenska marknad är Katarina Tell, som närmast kommer från tjänsten som managing director North and East Europe för Kraft Heinz. Positionen, som hon tillträdde 2015, innebar ansvar för företagets nordiska och östeuropeiska affärsområden.

Katarina Tell har sedan tidigare erfarenhet från Findus verksamhet, då hon mellan 2001 till 2008 höll flera chefspositioner inom företaget.

– Det är väldigt roligt att få komma tillbaka till Findus och leda verksamheten i min nya roll som general manager för Findus Sverige. En hel del har förändrats sedan min tid på företaget, men jag är glad att se att samma värderingar fortfarande styr. Findus står nu inför en mycket spännande tid och jag ser mycket fram emot att börja mitt arbete, säger Katarina Tell, vars senaste tjänst inom Findus var som nutrition manager.

Peter Odemark kommer att leda verksamheten på den svenska marknaden fram tills att Katarina Tell tillträder sin tjänst i juni.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094