23948sdkhjf

Berlusconis lammklappande rör upp känslor hos italienska slaktare

Italiens förre premiärminister under kritik efter medverkan i vegokampanj.
Silvio Berlusconi, skandalomsusad förre detta premiärminister och mediemogul i Italien, är nu i blåsväder efter att ha medverkat i en djurrättskampanj.

I en video från en italiensk djurrättsorganisation som har cirkulerat på sociala medier i helgen ses han mata fem lamm med nappflaska, lamm som han ska adopterat till sin gård Villa San Martino i Arcore.

Samtidigt poserar han framför en skylt som översätts till "Försvara liv, välj en vegetarisk påsk" och en skrollande undertext som uppmanar tittare att "Var som honom. Han räddade fem lamm från påskslakten" , vilket gjort den italienska slaktarlobbyn Assocarni rasande, skriver Reuters.

Trots att Berlusconi stängdes av från senaten efter att ha dömts för skattebrott 2013 är hans parti Forza Italia fortfarande ett av de mer populära i landet, med omkring 12 procent av väljarnas röster enligt opinionsundersökningar.

"Det är ofattbart att han som affärsmänniska bidrar till att skada köttindustrin för att försöka vinna djurälskarnas röster", skriver organisationen i ett uttalande.

Se kampanjvideon nedan:I Italien är det tradition att äta lamm på påskdagen, men konsumtionen har minskat rejält de senaste fem åren – både på grund av hushållsekonomiska orsaker hos befolkningen men också för att kampanjer som denna fått ett större genomslag, skriver Reuters.

Den förre premiärministern hamnade i en del rubriker förra året, då han pekades ut som vegetarian – på det påståendet valde han att varken bekräfta eller dementera uppgiften.

Slaktarorganisationen uppmanar nu annonsörer att bojkotta Berlusconis tv-kanaler och andra mediekanaler.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109